کاوش موضوع اختلال هویت جنسی
صفحه اصلی
اختلال هویت جنسی
ملال جنسیتی یا دیسفوریای جنسیتی (به انگلیسی: gender dysphoria) احساس بیقراری ناشی از عدم تطابق هویت جنسیتی فرد با جنسیت انتسابی زمان تولدش است. این اصطلاح با انتشار DSM-5 در سال ۲۰۱۳ جایگزین برچسب تشخیصی اختلال هویت جنسیتی (GID) شد. این اصلاح برای از بین بردن انگ اجتماعی مرتبط با اصطلاح اختلال تغییر یافت.
افراد درگیر با ملال جنسیتی معمولاً به عنوان تراجنسیتی شناخته میشوند. عدم انطباق جنسیتی همیشه منجر به ملال یا پریشانی جنسیتی نمیشود، براساس اعلام انجمن روانپزشکی آمریکا، عنصر مهم بروز ملال جنسیتی «پریشانی قابل توجه بالینی» است.
پاسخهای مراقبتی به ملال جنسیتی ممکن است شامل تغییر در بیان جنسیت فرد باشد. برای کمک به چنین تغییراتی ممکن است از هورموندرمانی، جراحیهای تطبیقی و رواندرمانی استفاده شود.
شواهد حاصل از مطالعه دربارهٔ دوقلوها نشان میدهد که ملال جنسیتی علاوه بر موارد محیطی، علل ژنتیکی نیز دارد. برخی از افراد تراجنسیتی و محققان از رمزگشایی این ناهمگونی حمایت میکنند زیرا میگویند این تشخیص واریانس جنسیت را آسیبشناسی میکند و الگوی دوگانگی جنسیت را تقویت میکند.
ناهمگونی جنسیتی رابطهای با گرایش جنسی فرد ندارد. مانند هر فرد دیگر، شخص دارای ناهمگونی جنسیتی میتواند هر گرایشی داشته باشد. ناهمگونی جنسیتی در هر سنی ممکن است رخ دهد. به عنوان مثال پسری که هنوز به سن بلوغ نرسیده و خود را دختر میداند و رفتارهای دخترانه انجام میدهد نیز دچار ناهمگونی جنسیتی شدهاست. نوجوانان نیز در دوران بلوغ ممکن است دچار ناهمگونی جنسیتی شوند، این مرحله معمولاً برای اکثر افراد اتفاق میافتد. فرد بالغی که دچار ناهمگونی جنسیتی شود معمولاً برای بررسی این ناهمگونی اقدام میکند. با مراجعه به روانپزشک، روانپزشک فرد را، راهنمایی میکند یا به فرد کمک میکند تا مراحل شناخت بیشتر خود و تایید/تصدیق هویت خود را طی کند. معمولاً اگر لازم باشد که مراحل بیشتری را طی کند، ابتدا باید در نقش جنسیت مخالف زندگی کند تا برای مراحل بعد آماده شود.... بیشتر در ویکی پدیا